SBI BANK CLERK QUESTION PAPER WITH ANSWERS – Computer Knowledge

SBI BANK CLERK QUESTION PAPER WITH ANSWERS
Computer Knowledge

181. How many options does a binary choice offer ?
(A) None
(B) One
(C) Two
(D) It depends on the amount of memory in the computer
(E) It depends on the speed of the computer’s processor
182. Data going into the computer is called—
(A) Output
(B) Algorithm
(C) Input
(D) Calculations
(E) Flowchart
183. How many values can be represented by a single byte ?
(A) 4
(B) 16
(C) 64
(D) 256
(E) 512
184. Transformation of input into output is performed by—
(A) Peripherals
(B) Memory
(C) Storage
(D) The Input-Output unit
(E) The CPU
185. Device drivers are—
(A) Tiny power cords for external storage devices
(B) Experts who know how to maximize the performance of devices
(C) Small, special-purpose programs
(D) The innermost part of the operating system
(E) Substitutes for operating system
186. A collection of programs that controls how your computer system runs and processes information is called—
(A) Operating system
(B) Computer
(C) Office
(D) Compiler
(E) Interpreter
187. Which of the following refers to a small, single-site network ?
(A) LAN
(B) DSL
(C) RAM
(D) USB
(E) CPU
188. A set of instructions telling the computer what to do is called—
(A) Mentor(B) Instructor
(C) Compiler(D) Program
(E) Debugger
189. If you receive an e-mail from someone you don’t know, what should you do ?
(A) Forward it to the police immediately
(B) Delete it without opening it
(C) Open it and respond to them saying you don’t know them
(D) Reply and ask them for their personal information
(E) Reply and tell them you want to keep in touch with them
190. Which of the following can handle most system functions that aren’t handled directly by the operating system ?
(A) Vertical-market applications
(B) Utilities
(C) Algorithms
(D) Integrated software
(E) Compilers
191. Microsoft Office is—
(A) Shareware
(B) Public-domain software
(C) Open-source software
(D) A vertical-market application
(E) An application suite
192. Computers connected to a LAN (Local Area Network) can—
(A) Run faster
(B) Go on line
(C) Share information and/or share peripheral equipment
(D) E-mail
(E) None of these
193. Which of the following refers to the memory in your computer ?
(A) RAM
(B) DSL
(C) USB
(D) LAN
(E) CPU
194. Information travels between components on the motherboard through—
(A) Flash memory (B) CMOS
(C) Bays (D) Buses
(E) Peripherals
195. One megabyte equals approximately—
(A) 1,000 bits
(B) 1,000 bytes
(C) 1 million bytes
(D) 1 million bits
(E) 2,000 bytes
196. When you are working on a document on a PC, where is the document temporarily stored ?
(A) RAM
(B) ROM
(C) The CPU
(D) Flash memory
(E) The CD-ROM
197. How are data organized in a spreadsheet ?
(A) Lines and spaces
(B) Layers and planes
(C) Height and width
(D) Rows and columns
(E) None of these
198. Magnetic tape is not practical for applications where data must be quickly recalled because tape is—
(A) A random-access medium
(B) A sequential-access medium
(C) A read-only medium
(D) Fragile and easily damaged
(E) An expensive storage medium
199. The blinking symbol on the computer screen is called the—
(A) Mouse
(B) Logo
(C) Hand
(D) Palm
(E) Cursor
200. When cutting and pasting, the item cut is temporarily stored in—
(A) ROM
(B) Hard drive
(C) Diskette
(D) Dashboard
(E) Clipboard

Answers:

181.(C)

182. (C)

183. (E)

184. (E)
185.(D)

186. (B)

187. (A)

188. (D)
189.(B)

190. (A)

191. (E)

192. (C)
193.(A)

194. (D)

195. (C)

196. (A)
197.(D)

198. (E)

199. (E)

200. (E)

Related Searches: Bank Clerk, Bank Clerk Exam, Bank Clerk Model Papers, Bank Clerk Sample Papers, Bank Clerk Previous Papers, Bank Clerk Preparation guide, Bank Clerk preparation books, Bank Clerk interview questions, Bank Clerk exam question papers, Bank Clerk general knowledge questions, Bank Clerk GK questions

Share

Share This Post

Related Articles

2 Responses to “SBI BANK CLERK QUESTION PAPER WITH ANSWERS – Computer Knowledge”

  1. narendra singh says:

    compute application

  2. vijay says:

    it’s vary nice

Leave a Reply

© 2014 GovtVacancies.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie